Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатка від "Самопомочі" теж заговорла про малу зарплату

5-й номер "Сампомочі" Сироїд Оксана: Якщо зарплата депутата залишиться низькою, в Раді будуть тільки ті, кому вона не потрібна, - видання "Гордон".

Вона вважає, що низька зарплата народних депутатів - це прямий стимул до корупції.

Оксана Сироїд, яка у Верховній Раді восьмого скликання займе місце у фракції партії "Самопоміч" вважає, що зниження депутатської зарплати - це популістське рішення. Про це вона заявила в коментарі виданню "ГОРДОН ".

"Моя позиція, що обмеження заробітної плати - це популізм. Я приїжджаю, наприклад, до Шустера чи на інші виступи, люди хочуть бачити політиків на телебаченні. Щоб це забезпечити, бензин коштує приблизно 100 грн, щоб доїхати на своєму автомобілі, а на таксі це буде ще дорожче ", - зазначає Сироїд.

"Якщо не прив'язуватися виключно до досить високих затрат політика, можна подивитися з точки зору відповідальності. Люди кажуть, що, мовляв, люди в Києві або в селі живуть за 1 000 гривень. Так, це дуже сумно, але люди, що живуть в селі або працюючі на заводі або на якомусь іншому підприємстві, не приймають щодня рішення вартістю мільйони чи мільярди. Їм ніхто не запропонує за прийняття певного рішення фінансової винагороди. Одна справа, коли людина живе на недостойну зарплату і не має спокус, інша справа, коли людина живе на таку зарплату і має такі спокуси. Фактично це пряме заохочення бажання якимось чином поліпшити своє матеріальне становище ", - додала майбутній народний депутат.

"Люди думають, що депутати не живуть на зарплату. А у мене, наприклад, немає бізнесу. Я працювала і все, що я заробляла, заробляла як експерт. У кращі роки це було 300 000 - 400 000 гривень на рік. Цього року було гірше, близько 200 000 - 300 000 на рік. Але це мої гроші. Я їх заробляла. Я довго вчилася, важко вчилася і зараз повинна обмежити себе. Мені, наприклад, тих грошей, які я заробляла, вистачало. Тому я говорю, що та зарплата, яка була, вона була розумною, вона відповідала потребам людини. За такі гроші можна жити, не принижуватися, нормально себе забезпечувати. Якщо ці суми будуть значно меншими, це просто зовсім інші відчуття. Ось об'єктивно, де брати гроші? " - додала Оксана Сироїд.

На її думку, якщо в парламенті не буде вирішено питання заробітної плати, там залишаться тільки представники бізнесу і олігархи, яким зарплата не потрібна.

"Але не піти я не можу. Давайте, я не прийду, а прийдуть Клюєви, всі інші? Їм не потрібна зарплата. Якщо у нас буде така зарплата і надалі, туди не йтимуть люди, які готові жити на зарплату. Туди підуть люди, яким зарплата не потрібна. Кого люди хочуть бачити? Професійних і відповідальних політиків чи тих, кому зарплата не потрібна? " - вважає Оксана Сироїд.

В липні 2014 зарплату народних депутатів скоротили в 2,5 рази - з 17 тис. грн до 6,5 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ