Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Свобода» поплатилася за те, що забетонувалася у фракції парламенту, - політолог

«Свобода» не зникне з великої політики, адже ця політична сила має живу структуру. Про це в коментарі Гал-інфо розповів політолог Володимир Цибулько.

«У «Свободи» жива структура. На місцевих виборах партія залишиться, але її ареал пошириться. Зросте дрейф електорату із Західної України в центр та схід. Незважаючи на авантюризм певних лідерів партії, середньостатистичні свободівці на голову вищі від рядових партійців інших політичних сил», - сказав політолог.

Він додав, що зараз партія проходить випробування на міцність і політичну живучість.

«Низький результат «Свободи» на парламентських виборах – це жорстока розплата за те, що за 2,5 роки у парламенті не нарощували перший ешелон своєї політичної сили. Фракція «Свободи» у Верховній Раді забетонувалася сама у собі, а не нарощувала мажоритарників на округах, які б тягли список. «Свободі» варто було від виборів до виборів робити висновки. 1% Тягнибока на президентських виборах мав би підштовхнути до цих висновків. Однак, жодних організаційних висновків зроблено не було, і за це вони поплатилися», - сказав Цибулько.

Політолог додав, що Гриценко та Тігіпко, які теж не потрапили до парламенту, мали непогані стартові позиції, на відміну від інших проектів.

«Однак, вони прорахувалися і зробили фальстарт. Виборець швидко від них стомився», - підсумував Володимир Цибулько.

За словами політолога, найгірша ситуація в «Самопомочі», яка потрапила до парламенту.

«Ця партія ризикує розмитися між двома полюсами. Їй необхідно як можна швидше обрати між Яценюком та Порошенком. Ліберальна ідеологія сприймається як перехідна. «Самопоміч» має прибитись до сильного партнера. Вона може підсилити інтелектуально сильну структуру іншого політичного партнера», - зауважив політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ