Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Якщо ціна на нафту продовжить падіння, то в Росії почнуться бунти, - Соскін

Санкції проти Російської Федерації вже стакли відчутними для росіян. Раніше попри падіння курсу рубля вони розраховували на стабільність цін на енергоносії, зокрема на нафту. Таким чином російська влада могла забезпечити соціальні пакети, але не тепер. Про це сьогодні, 12 грудня, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Олег Соскін.

«Санкції знекровлюють Росію, яка нині зазнає катастрофічного зменшення золотовалютного запасу. Нині економіку намагаються втримати за рахунок його залишків.

Спостерігається й інша тривожна для росіян тенденція – обвал на фондових біржах, що призведе до падіння економіки та погіршення соціального становища населення. В Росії сьогодні нема вільних коштів, щоб вести гонку озброєнь, а військо потрібно тримати на Кавказі, Осетії, Придністров’ї та на окупованих територіях Донбасу», - сказав Олег Соскін.

Він також наголосив, що Росія ніколи не мала свого високотехнологічного обладнання, а тепер вона не має змоги його купувати, тому проекти з машинобудування та нафтової промисловості можуть буду призупинені чи взагалі закриті.

«Якщо нафта в ціні впаде нижче як 60 доларів за барель, то Росія не матиме навіть можливості сформувати хоч якийсь урізаний бюджет на 2015 рік. Через це в Росії почнуться голодні бунти, не буде асортименту продовольства, не буде фінансової змоги в населення. Однак ми не повинні надіятись на те, що в Росії буде гірше чи краще. Нам потрібно займатися власними справами та робити трансформацію в своїй країні», - сказав Соскін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ