Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Завдяки доброчинцям Львівська міська дитяча клінічна лікарня отримала нове обладнання

1 000 небайдужих мешканців Львова долучились до благодійної акції “Пробіг з вірою в серці”. Як результат, спільними зусиллями учасників, партнерів та організаторів проекту було зібрано 84 000, які пішли на придбання довгоочікуваного електрокардіографа, добового монітора артеріального тиску та кисневого концентратора для Львівської міської дитячої клінічної лікарні. Про це повідомили ініціатори.

Дмитро Квіт, головний лікар Львівської міської дитячої клінічної лікарні:“Наша лікарня щиро дякує львівській громаді та організаторам цього заходу за допомогу в лікуванні наших пацієнтів. Ми дуже цінуємо таку підтримку: використання сучасного обладнання є важливим і необхіднимдля ефективної діагностики та лікування дітей. Зокрема, такі апарати, як 12-ти канальний електрокардіограф і монітор артеріального тиску дають можливість якісно спостерігати за дитячими сердечками і вести круглодобову фіксацію змін артеріального тиску малюків. А кисневий концентратор допоможе лікарям у проведенні  реанімаційних заходів для найменших пацієнтів лікарні — немовлят. Ми сподіваємось, що львів'яни долучатимуться й надалі до “Пробігу з вірою в серці”-  за таку турботу про здоров'я майбутнього покоління подякує не одне серденько наших пацієнтів та батьків”.

Цієї осені “Пробіг з вірою в серці” вперше був проведенийу Львові. Активні мешканці міста разом з організаторами заклали міцний фундаментдля суспільної допомоги діткам із серцевими захворюваннями в майбутньому. Започаткована в 2010 році, ця соціальна ініціатива компанії “Данон” спрямована покращити забезпечення місцевих лікарень необхідним діагностичним обладнанням. Даний проект якнайкраще відображає місію компанії "Данон" — допомогти українцям бути здоровішими та жити довше. Прививаючи у населення культуру здорового харчування та активного способу життя, а також допомагаючи лікарям своєчасно діагностувати та лікувати юне покоління, організатори прагнуть, щоб українці жили на 5 років довше вже за 5 років.

Ірина Римарчук, директор з маркетингу компанії "Данон" в Україні: “Для нас дуже символічно передавати це медичне обладнання в переддень свята Святого Миколая — покровителя дітей, відомого також як Миколай Чудотворець. Саме в цей час діти та дорослі вірять в чудо як ніколи. Участь кожного з нас зробила ще одне чудо на крок ближче — сучасний електрокардіограф, монітор та кисневий концентратор допоможуть лікарям вилікувати ще більше пацієнтів. А це означає, що ми з вами побачимо ще більше щасливих посмішок діток, які повертаються з лікарень в теплі домівки. Сподіваємось, що така допомога у лікуванні діточок стане благородною традицією і для міста Лева, адже зі здоров'я малят починається здоров'я всієї країни”.

Вже 5 років українці з різних міст беруть участь у благодійній акції “Пробіг з вірою в серці”. Цього року 14 740 небайдужих мешканців Дніпропетровська, Вінниці, Херсона, Кременчука та Львова подолали символічні дистанції центральним вулицями своїх міст. Спільними зусиллями було зібрано 607 909 гривень задля придбання кардіологічного обладнання в місцеві лікарні та пологові будинки.

Неоціненний вклад в організацію і проведення марафонів зробили партнери «Пробігу з вірою в серці» у 2014 році: компанія «Нутриція Україна», рекламна агенція МіксАрт, «МТС Україна», Наше Радіо, «Українська Біржа Благодійності» та благодійна фундація «Відкриті серця України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ