Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові запропонували нову систему функціонування місцевого самоврядування

Сьогодні, 27 січня, в Львівському прес-клубі Всеукраїнська громадська спілка «Вільна Україна» представили нову систему формування і функціонування місцевого самоврядування.

Член правління ВГС «Вільна Україна» Назар Мухачов зазначив, що фактично чинна влада не була зацікавлена в розвитку народовладдя в Україні, бо це загроза їхній кланово-олігархічній системі.

«Відбулася одна і друга революція, а ситуація в країні не змінюються. В Україні по факту відсутня українська політична еліта, є тільки кланово-олігархічна еліта. Однак внаслідок революції одна олігархічна еліта змінює іншу, навіть не розриваючи економічний зв'язок між ними. Кінцевим результатом нашої роботи має бути становлення народовладдя та відродження української еліти. Для цього ми повинні йти низовим шляхом. Основою цього є громада, і ми виступаємо за об’єднання патріотичних середовищ», - сказав Мухачов.

За його словами, об’єднання має бути ідеологічне.

Член товариства «Юрій Дрогобич» Володимир Кондзьолка розповів, що аналітика Дрогобицької міської ради показала, що ця рада не репрезентує більшість громади, а її склад в більшій мірі є проявом маніпулятивних технологій.

«Міські депутати не підзвітні громаді. Одиничні випадки, коли в Дрогобичі голосували поіменно», - повідомив  Володимир Кондзьолка.

Член групи «Народний суверенітет» Теодор Дяків зауважив, що аналогічною є ситуація в усіх адміністративних центрах України.

«Громадянин відчужений від держави і не впливає на суспільне життя, крім того, що держава з нього бере податки. Корупція є наслідком таких стосунків. Породжує подвійну мораль. Монополізація всіх сфер суспільного життя. Монополія у владі породжує всі інші монополії. Ми пропонуємо сформувати владу відповідно до світобачення суспільства, яке потребує вираження. Два майдани є наслідком того, що суспільне життя не відповідає світобаченню суспільства», - наголосив Дяків.

За його словами, реформування потребує місцеве самоврядування, правоохоронна система, виборча і судова системи. Тако реформувати потрібно дві суспільних інститути - функціонування праці і функціонування власності.

Як зазначив Теодор Дяків, обрання і відкликання голів територіальних громад має бути без участі комітетів ВРУ. Ради повинні формуватися із голів територіальних громад, які будуть нести персональну відповідальність за рішення.

Також він додав, що районна рада повинна мати механізм впливу на призначення посадовців, таких як прокурор, начальник міліції та суддя.

«Така модель дозволить формувати владу знизу вгору . Окрім того, вибори голови громади повинні відбуватися виключно на безпартійній основі та в один тур. Формування районної ради з голів територіальних громад дасть можливість безпосереднього впливу на роботу ради», - сказав Теодор Дяків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ