Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Казахстан хоче повернути митницю на кордон з РФ

У Казахстані вельми незадоволені тим колапсом, що відбувається на ринку Росії, оскільки девальвація російського рубля тягне за собою потік дешевих товарів з сусідньої країни і нездорову конкуренцію з казахстанськими виробниками. Для захисту внутрішнього ринку в Астані пропонують, як мінімум, ввести квоти на ряд російських товарів, а в ідеалі - відновити митницю на кордоні, передає казахстанське видання 365info.kz.

Вже на цьому тижні казахстанська делегація планує обговорити з колегами з Росії можливість введення обмежень на ввезення в країну російських автомобілів, м'яса птиці, акумуляторів та будівельної арматури.

- В уряді створена робоча група і припускаємо, що на цьому тижні це питання вже почне обговорюватися з нашими колегами з Російської Федерації для того, щоб ці заходи були введені, узгоджені і знайшли розуміння у російської сторони, - процитував КАЗТАГ слова першого віце-прем'єр РК Бакитжана Сагінтаева .

Однак, у митному блоці Євразійської економічної комісії з пропозиціями відновити митний контроль і ввести обмеження на ввезення деяких товарів категорично не згодні.

«Створення Митного союзу і тим більше наступні інтеграційні об'єднання - Єдиний економічний простір і Економічний союз - мають на меті вільний рух товарів, послуг, капіталу і робочої сили.

Скасування пропускних пунктів на внутрішніх кордонах союзу і скасування митного контролю були першими кроками на шляху об'єднання Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації в Митний союз, і одним з принципових моментів, на яких наполягав Казахстан.

Було б некоректно ставити такі спільні масштабні державні проекти в залежність від ситуації на ринках національних валют.

Окремо необхідно відзначити один з акцентів у зверненні президента Республіки Білорусь О.Г.Лукашенка у зв'язку зі вступом Республіки Білорусь в головування у Вищому Євразійському економічному раді, Євразійському міжурядовому раді і Раді Євразійської економічної комісії - повна відміна вилучень і обмежень в русі товарів », - повідомили порталу 365info.kz у митному блоці Євразійської економічної комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ