Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міська рада Полтави не визнала Росію агресором, а ЛНР-ДНР – терористами

Сьогодні, 30 січня, Полтавська міська рада не змогла ухвалити рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором, а ДНР та ЛНР – терористичними організаціями. Не підтримали цю резолюцію депутати політсили «Совість України», яка має більшість і підконтрольна меру Полтави Олександру Мамаю. Сам міський голова, а також секретар міськради Оксана Деркач – проголосували проти цього проекту рішення, повідомила прес-службанародного депутата України Сергія Капліна.

Сьогодні депутат Олександр Шамота виніс на розгляд міськради Полтави проект рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором, а ДНР та ЛНР – терористичними організаціями. Проте депутати не підтримали цього рішення. Зокрема партія «Совість України», яка підконтрольна очільнику міста Олександру Мамаю, заблокувала прийняття цього рішення. Сам мер голосував проти цієї ухвали.

Народний депутат Сергій Каплін, який нещодавно прорвався до кабінету Олександра Мамая з сокирою, вже звернувся до Генпрокуратури та СБУ з вимогою порушити справу проти полтавських сепаратистів.

«Мер Полтави проголосував за Путіна. І це не дивно. Пам’ятаєте, коли я увійшов до нього в кабінет із сокирою, то у столі знайшов портрет президента Росії та Віктора Януковича. Мамай – ніби чекає на російські танки. Тому необхідно якнайшвидше провести вибори нового мера, аби сепаратисти не очолювали українські міста», - заявив Сергій Каплін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ