Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

Скандал у Львівській обласній раді - сфальсифікували рішення на 20 млн грн?

У рішенні Львівської обласної ради про виділення для Львівської обласної клінічної лікарні 20 млн грн відбулася зміна розпорядника коштів. Як стало відомо Гал-Інфо, спершу депутати визначили розпорядником коштів Львівську обласну клінічну лікарню, однак на підпис голові Львівської обласної ради рішення потрапило із зміненим розпорядником коштів. яким став департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Інформацію про зміну розпорядника коштів підтвердили Гал-інфо у Львівській обласній клінічній лікарні.

Головний лікар, депутат Львівської обласної ради Михайло Гичка зазначив, що дійсно така заміна відбулася.

«Правомірно чи ні – це має дати відповідь прокуратура», - сказав він.

Заступник головного лікаря з медичної частини Наталія Готь пояснила, що виділені кошти стосувалися діалізу. За її словами, головне, щоб хворі отримували вчасно допомогу і діаліз проводили якісно, а хто закупить витратний матеріал - це питання другорядне.

Голова регламентної комісії Михайло Барбара в коментарі Гал-Інфо зазначив, що не знає про таку ситуацію - із фальсифікацією проекту рішення.

«Регламентна комісія може розглянути це питання, якщо буде відповідна скарга. Треба з`ясовувати у комісії охорони здоров’я як так сталося і чому замінили розпорядника. Можливо, була домовленість, і це дозволить раціонально витрачати кошти», - сказав Барбара.

Гал-інфо намагалося взяти коментар в голови комісії охорони здоров’я Львівської обласної ради, який одночасно і є начальником департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдана Чечотки, але він не відповідав не дзвінки.

Згодом Богдан Чечотка зв’язався з Гал-Інфо і пояснив ситуацію.

За його словами, ще під час обговорення та написання програми розпорядником коштів вирішили зробити департамент охорони здоров’я Львівської ОДА. Ставши розпорядником коштів, чиновники фактично взяли відповідальність на себе.

«Це планували і раніше, але чомусь для лікарні нині це стало несподіванкою. Основне не те, хто є розпорядником коштів, а сама програма, яка тепер дозволяє залучати ресурси різних рівнів бюджетів», - сказав він.

Богдан Чечотка додав, що бюджет будуть коригувати, а нині проводять тендерні процедури.

«Проблем із забезпеченням медикаментами не буде», - зазначив Богдан Чечотка.

Фото: Павло Паламарчук, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ