Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Реформи місцевого самоврядування в країнах Європи тривали від 2 до 15 років, і Україна не буде винятком, – депутат

Жодна реформа місцевого самоврядування в країнах Європи не проводилася за кілька місяців. Вона тривала роками. Про це в коментарі Гал-інфо розповів голова комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

«Не лукавмо й не говорімо про те, що ми можемо як в Радянському Союзі всіх об’єднали в колгоспи за півроку, що ми так само за 2-3 місяці об’єднаємо територіальні громади. Ми свідомі того, що цей процес тривалий. В Албанії така реформа тривала 2 роки. В балтійських країнах вона тривала 9 років, в скандинавських країнах – 15 років. Тому говорити, що ми завершимо цей процес до жовтня цього року, як мінімум, некоректно», – сказав депутат.

Він додав, що під великим питанням опинилося й ухвалення нового закону про місцеві вибори, адже закон зав’язаний на реформі місцевого самоврядування, тобто, прямо залежить від того, які органи і з якими повноваженнями мають обиратися. Депутат нагадав, що закон про місцеві вибори має бути ухвалений не пізніше, ніж за 6 місяців до проведення виборів, однак, висловив сумнів, що Верховна Рада дасть раду із цим питанням хоча б до жовтня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ