Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Коломойський каже, що влада могла звинуватити його у сепаратизмі

Екс-губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський заявляє, що саме побоювання звинувачень у сепаратистських дії з боку влади підштовхнуло його піти у відставку. Про це він розповів американській The Washington Post.

"Розгорнулася велика інформаційна вакханалія, і я почав думати, що я не хочу більше бути мішенню. Я завжди вважала себе скоріше як бізнесменом, ніж політиком", - заявив Коломоский журналістам. 

"Я вирішив, що ситуація зайшла занадто далеко, що наступним кроком (влади - ред.) буде звинувачення в сепаратизмі, і я прийняв це рішення (про відставку - ред.), щоб заспокоїти ситуацію і показати людям, що я не буду триматися за своє крісло, якщо суспільство вважає, що мені потрібно піти", - цитує його видання.

При цьому олігарх заявив, що центральна влада все одно знайшла б привід почати кампанію проти нього.

"Якщо б не було "Укрнафти" і "Укртранснафти", вони б знайшли щось ще проти мене", - сказав він західним журналістам. В інтерв'ю олігарх заявив, що більше планів в політиці у нього немає і він з командою спокійно презентують нового губернатора.

Як вдалося дізнатися ZN.UA, остаточному рішенню про звільнення Коломойського передували майже 10-годинні переговори з участю самого губернатора, президента Петра Порошенка, голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна, а також бізнес-партнера Коломойського та Геннадія Боголюбова.

При цьому було три варіанти виходу з ситуації, що склалася, але розв'язка сталася за найм'якішим з наявних варіантів.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ