Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів хоче з 1 червня залишити пільговий проїзд деяким категоріям громадян

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив створити робочу групу щодо врегулювання питання пільговиків, які з 1 червня не матимуть права на безкоштовний проїзд у транспорті. Таке доручення мер дав під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 30 березня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Також під час обговорення питання «Про скасування рішення виконавчого комітету від 10.03.2015 №115» прийнято рішення про проведення великих громадських слухань щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті. Відповідні слухання планують провести у четвер.

«З 1 червня скасовується в державі пільговий проїзд для великої категорії українців. Наше завдання – бути людьми в першу чергу. Тому сьогодні ми прийняли рішення створити робочу групу, яка повинна дати відповіді – яким чином місто може компенсувати тим категоріям, які мали б мати пільгу, з точки зору здорового глузду. Якщо держава не визнає вояків УПА воюючою стороною, ми це зробили у Львові. І кожен упівець отримує у Львові доплату до пенсії 1 тис грн. Це наше львівське рішення.

На сьогоднішній день ми чітко прийшли до розуміння, що учасники бойових дій, багатодітні сім’ї, діти-сироти, незрячі повинні користуватись всіма видами транспорту без жодних обмежень. Друга річ – враховуючи, що ростуть ціни на пальне, від останнього коригування тарифу це дуже велика різниця, я за те, щоб ми публічно це питання обговорювали на громадських слуханнях. Я до останнього стою проти будь-яких підняттів тарифів, бо люди бідні, пенсії не збільшились, зарплати не збільшувались. Якщо буде доведено критичну необхідність у коригуванні тарифу, це має бути рішення, яке має публічно приймати громада. На цьому тижні ми будемо ініціювати такі великі громадські слухання, щоб люди публічно на цю тему дебатували. Ці слухання можуть бути у одній з наших районних адміністрацій, де є великий зал – Личаківська, або Шевченківська», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, мер запропонував провести відповідні громадські слухання вже в четвер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ