Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові нарешті ремонтуватимуть дах Музею Пінзеля

У Львові нарешті оголосили тендер на ремонт даху Музею Пінзеля. Про це«Погляду» повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.

«Минулої п’ятниці було оголошено тендер на виконання ремонтно-реставраційних робіт даху Музею Пінзеля, Костелу кларисок. Будемо вибирати виконавця на проведення робіт. Розкриття пропозицій відбудеться 28 травня. Два тижні підуть на укладення договору, і тоді виконавець приступить безпосередньо до виконання робіт», - повідомила Лілія Онищенко.

Зазначимо, що ремонт даху затягнувся через експертизу. Місто хотіло взятись за дах ще минулого літа. Однак музей сакральної барокової скульптури Йогана Георга Пінзеля змушений був зимувати під поліетиленовою плівкою.

Через значне подорожчання міді довелось перераховувати кошторис.

«Ми перерахували кошторис на нові ціни 2015-го року – це 4 мільйони гривень. У міському бюджеті за старим кошторисом передбачено 2,5 мільйона. Тепер ціна на мідь виросла і вартість зросла. Маємо надію, що різницю доплатить GIZ (Німецьке товариство міжнародного співробітництва – авт..)», - завважила Лілія Онищенко.

Директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Лариса Возницька дуже сподівається, що місто після дворічного простою нарешті відремонтує дах. «Костел знаходиться у комунальній власності. Ми не маємо права робити там якусь реставрацію. Наша справа – відновити стенди, електрику. Пінзеля ми трохи врятували від небезпеки – забрали на Стефаника, 3, але там замокають фрески Строїнського. Це живописець-монументаліст 18 століття, дуже важливий для нас. Важливо врятувати ці фрески, якомога швидше перекрити дах», - говорить Лариса Возницька.

Нагадаємо, скульптури Йогана Пінзеля після експозиції у Луврі в Парижі повернулись до Львова і до завершення ремонтних робіт у Музеї Пінзеля перебуватимуть у Львівській національній картинній галереї на вул. Стефаника, 3.

Новий погляд 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ