Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини закликали денонсувати договір про дружбу та співробітництво з Росією

Сьогодні, 28 квітня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулись до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо денонсації Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною і Російською Федерацією. «За» таке звернення проголосувало 65 депутатів.

Як йдеться у зверненні, яке розповсюдила прес-служба Львівської облради,  факт вторгнення військ Російської Федерації в АР Крим та його анексія свідчать про грубе порушення Російською Федерацією своїх зобов’язань, що випливають зі змісту Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між цими державами.

Також вторгнення регулярних військових підрозділів Російської Федерації на територію Донбасу, окупація значної території Донецької та Луганської областей України, підтримка екстремістських та терористичних організацій свідчать про порушення зі сторони Росії засад добросусідства, розпалювання міжнаціональної та міжнародної ворожнечі, а також підривають стабільність та безпеку в Європі та у світі.

Відповідно депутати просять керівництво України прийняти Закон України «Про денонсацію Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною і Російською Федерацією», що буде спрямовано на захист національних інтересів та національної безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ