Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чергова хвиля мобілізація на Львівщині проходить надто складно, - військовий комісар

На Львівщині чергова хвиля мобілізація проходить надто складно. В центральних областях мобілізація проходить значно краще, там значно більше добровольців та громадяни набагато свідоміші. Про це сьогодні, 29 травня, під час прес-конференції повідомив військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату полковник Микола Садовський.

«Усім потрібно усвідомити, що, крім нас, ніхто не захистить нашу державу. Найважчий час для нас вже минув, і армія нині сильна як ніколи», - сказав Микола Садовський.

Він наголосив, що в області дуже багато тих, хто ухиляється від мобілізації.

«По усіх районах складені списки та направлені у відповідні органи. Рано чи пізно розшукові заходи закінчаться. Впевнений, що ми переможемо і без них, але я би хотів, щоб все ж таки з ними. Як будуть почуватися ці люди серед героїв, як будуть почуватися їхні діти, коли в школі інші діти розповідатимуть про подвиги свого батька? Як почуватимуться вони, коли їхні онуки, вивчаючи історію, запитають, що у цей час вони робили? Немає більшого обов’язку, як захистити державу», - сказав Микола Садовський.

Військовий комісар закликав військовозобов’язаних чоловіків з’явитися у військомати.

За його словами, протягом чергової хвилі мобілізації  мобілізували лише половину від потреби.

«З усіх оповіщених лише 32% придатних для служби», - сказав він.

На думку військового комісару, одна з причин ухиляння від служби, що люди не достатньо патріотичні.

«Одна з причин так, що ми, на жаль, проявляємо лише зовнішні ознаки патріотизму. Окрім того, багато людей виїхало за кордон», - сказав він.

Військовий комісар наголосив, що на жаль, зменшилася кількість добровольців: "Якщо раніше їх були сотні, то тепер зменшилось в рази".

За його словами, військові комісари теж беруть участь у бойових діях і з 15 комісарів лише 2 не були в АТО.

Чергова хвиля мобілізації має завершитись 8 червня.

Як зазначив заступник військового комісара області по роботі з особовим складом підполковник Борис Андреєв, мобілізація не означає, що людину одразу ж відправлять в зону АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ