Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

40-60% українців довіряє народним цілителям

40-60% українців довіряють народним цілителям і лікарям нетрадиційної медицини Про це повідомляє ВВС Ukrainian.

Голова комітету з питань народної та нетрадиційної медицини Тетяна Гарник розповідає, що цю галузь нині суворо ліцензують: “Лікар з народної і нетрадиційної медицини – це фаховий спеціаліст, який має сертифікат, провчився шість років, пройшов інтернатуру, спеціалізацію і вчиться все життя”. Лише її орган має право видавати ліцензії на практику “не академічної” медицини.

Втім, видають такі ліцензії і цілителям – тобто людям без спеціальної освіти, які користуються знаннями та досвідом, що успадкували від предків. Така кваліфікація в Україні існує вже 15 років. В 2006-у офіційно нараховували більше, ніж півтисячі цілителів. За законом, вони мусять працювати під наглядом фахових медиків і радитися з ними. Хоча знахарів без ліцензій – шахраїв та лжецілителів - значно більше. Ними мають опікуватися правоохоронці.

В Україні до нетрадиційної медицини, за інформацією федерації сприяння охороні здоров’ю, щороку звертаються більше п’яти мільйонів людей. Про популярність галузі свідчить хоча б те, що деякі великі страхові компанії навіть пропонують види страхування, пов’язані нетрадиційною медициною. - bbc.co.uk.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ