Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 23 листопада у Львові запрацює лабораторія, яка зможе діагностувати вірус А/H1N1

Київські фахівці з облаштування лабораторії для дослідження полімеразних ланцюгових реакцій вже прибули до Львова і почали монтажні роботи. Про це у коментарі Гал-інфо повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Вікор Кімакович. Нагадаємо, що лабораторію, яка зможе діагностувати вірус А/H1N1, для Львівщини закуплено державним коштом.

 

«Фахівці з Києва вже почали встановлення лабораторії. Передбачається, що її змонтують до кінця тижня і вже з початку наступного лабораторія почне працювати», – додав Віктор Кімакович.

 

Додамо,  що частина лабораторії була надана Міністерством охорони здоров’я України для Львівської санепідемстанції ще раніше. Бокси та допоміжне обладнання було встановлено до прибуття основної апаратури. Також вже проведено вишкіл персоналу. Дана лабораторія може діагностувати вірус H1N1, а також інші складні віруси. Вартість  лабораторії – 1 млн гривень.

 

Також нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий хоче купити таку ж за функціоальним призначенням лабораторію, але за 1,2 млн євро. Джерело фінансування - міський бюджет та спонсори. Зокрема, до проекту готовий долучитися кандидат в президенти Олег Тягнибок. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ