Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові ДВК відкрилися із запізненням - викреслювали «Батьківщину». (Доповнено)

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, ДВК №11155 та ДВК № 11156, що у Львові, відкрилася із запізненням – о 8.10.

Близько 8.00 біля дверей цих дільниць, що розміщенні в одному приміщення, було вже близько 30 виборців, які вимагали негайно відкрити дільницю. Дехто розвертався та йшов геть, бо квапився на роботу. При цьому люди висловлювали обурення, що комісії не відкрилася вчасно.

Голова ДВК №11155 Тамара Володимирівна Приходько пояснила причину зволікання із відкриттям дільниці так: о 7.30 до них потрапили постанови Львівської обласної ТВК про те, що знято з виборів список «Батьківщини» і кандидата «Батьківщини» по мажоритарці. Відповідно треба було викреслити їх з бюлетенів. Отож, не були готові бюлетені.

Кореспондент Гал-інфо повідомив, що коли відкрилася дільниця, на руках у членів ДВК було до 100 бюлетенів, і вони розпочали роботу.

На цей час члени ДВК продовжують вносити поправки в бюлетені - у партійному і можоритарному бюлетенях ставлять напроти "Батьківщини" штамп "Вибув".

Крім цього, Тамара Приходько сказала, що організація виборів цього разу є дуже поганою, зокрема, остаточний список членів дільничної комісії вона отримала тільки учора о 20.00. Відповідно до списку до ДВК був включений один новий член. На цей час на дільниці його нема, додзвонитися до нього не змогли.

За словами голови комісії, ДВК не забезпечена канцелярським приладдям, голова комісії не має бейджика.

Також Тамара Приходько сказала, що бюлетені для голосування члени комісії отримували в п’ятницю впродовж шести годин.

Голова ДВК №11156 Анатолій Миколайович Приходько також пояснив, що комісія розпочала роботу із незначним запізненням, бо викреслювали "Батьківщину".

На ДВК №106 у Сокальському районі голосування розпочалося із запізненням на дві години - об 10.15

Нагадаємо, у неділю, 31 жовтня, о 4 годині ранку Апеляційний суд Львівської області задовольнив скаргу партійного осередку «Батьківщини» і зняв з виборів фальшиві списки начебто від партії до Львівської обласної ради. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної партійної організації Всеукраїнського об'єднання “Батьківщина”.

Відповідно до рішення суду, у виборчому бюлетені напроти партії «Батьківщина» буде примітка «вибув».

Додамо, що раніше обласна ТВК зняла з реєстрації списки «Батьківщини» до Львівської обласної ради. Колишній партієць Євген Буба подав позов у Львівський окружний адміністративний суд скасувати це рішення ТВК. 30 жовтня суд задовольнив позов Євгена Буби, і це рішення оскаржила єдина легітимна «Батьківщина». У ніч з 30 на 31 Апеляційний суд нарешті поставив крапку у цій ситуації і не допустив до виборів «фальшивку».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ