Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів підготували до «русского марша» 9 травня

Львів відвідала група активістів партії «Русское единство» з Криму, які мають намір 9 травня пройти ходою в столиці Галичини на честь Дня Перемоги.

Як уточнили в прес-службі «РЕ», кримську делегацію зустрічали представники Ради ветеранів Львівської області, Російського культурного товариства Львова, Координаційної Ради організацій Російських співвітчизників західних областей України, Антифашистського комітету, Львівської обласної організації ПСПУ, козацтва, повідомляє Новый регион.

На зустрічі з представниками цих організацій активісти «Русского единства» і організатори Маршу Перемоги у Львові Сергій Юхін і Михайло Шеремет обговорили спільну участь львів'ян і кримчан у заході, маршрут і формат ходи і мітингу.

Активісти «РЕ» пройшли вулицями Львова та визначили на місцевості маршрут руху колон, дізналися, де можуть зупинитися автобуси, де буде відбуватися шикування учасників маршу, якими вулицями буде рухатися святкова хода.

Голова Координаційної Ради організацій Російських співвітчизників західних областей України Анатолій Бобришев провів кримських гостей по Пагорба Слави, де серед тисяч солдатів і офіцерів Радянської армії спочиває і герой Радянського Союзу, кримський татарин Абдуль Тейфук.

Крім усього іншого Сергій Юхін відвідав відділ культурних заходів Львівської міської ради, де їм були проведені попередні переговори з офіційною владою міста про проведення Маршу Перемоги.

«Поїздка пройшла успішно, ми вирішили конкретні питання. Сподіваємося, що у міськради Львова, обласної адміністрації вистачить розуміння поставитися, на мій погляд, до найголовнішого свята в році, до всеукраїнського заходу з усією відповідальністю, що у львівської влади вистачить розуміння не перешкоджати урочистостям і виконати указ Президента України про відзначення Дня Перемоги», - зазначив Сергій Юхін.

«А що стосується радикально налаштованих націоналістів-маргіналів, то, я думаю, правоохоронці не дадуть можливості їм зробити провокативні дії. Зараз вся Європа напередодні футбольного чемпіонату 2012 року дивиться на те, як Львів організаційно готовий до спортивного свята такого рівня, і проведення урочистостей до Дня Перемоги буде ще одним індикатором іміджу України на світовій арені», - резюмував кримський політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ