Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ан-132 відкрив “Укроборонпрому” дорогу до ринків Африки та Південної Америки

Після закріплення виходу на ринок Близького Сходу літак Ан-132 допоможе ДК “Укроборонпром” вийти на ринки Африки та Південної Америки. Про це заявив Генеральний директор Держконцерну Роман Романов.

“На жаль, за час свідомого руйнування оборонної галузі країни, Україна отримала репутацію ненадійного партнера. Зараз “Укроборонпром” спрямовує всі свої сили на те, щоб виправити цю ситуацію. У день викатки сучасного літака Ан-132D ми отримали низку дзвінків від потенційних партнерів з різних куточків світу, які зацікавилися інновацією. “Укроборонпром” має всі можливості, щоб задовольнити цей попит”, – заявив очільник Концерну Роман Романов.

Нагадаємо, що ДП “Антонов”, що входить до складу Держконцерну “Укроборонпром”, продемонстрував новий легкий багатоцільовий літак Ан-132D. Літак був створений у надзвичайно стислий термін – за 1,5 роки. До створення Ан-132 залучені провідні компанії світу, серед яких Pratt&Whitney Canada та Honeywell. Це перший літак ДП “Антонов”, який виробили без російських комплектуючих.

 “Укроборонпром” презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу Україні. Вона передбачає чіткі послідовні кроки: корпоратизацію, аудит, кластеризацію, захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій.

Корпоратизація підприємств Концерну дозволить створити прозорі структури управління, Наглядові ради, встановити єдині загальноприйняті правила, в тому числі – для міжнародних інвесторів.

Стратегія реформування передбачає проведення прозорого аудиту, який дозволить інвесторам об‘єктивно оцінити можливості та перспективи співпраці із оборонно-промисловим комплексом України. А також створення майданчика, який об’єднає розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових.

У рамках стратегії “Укроборонпром” створить 5 кластерів, із можливістю залученням приватних компаній. Підприємства будуть структуровані по видах озброєння та військової техніки: авіаційна техніка; бронетанкова техніка; суднобудування й морська техніка; радіолокація, радіозв’язок, РЕБ; високоточна зброя  й боєприпаси. За такою схемою вже створено перший аівбудівний кластер – Українська авіабудівна корпорація – на фундаменті легендарного “Антонова”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ