Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Делегація австрійців довго сміялася, коли дізналася, що у Львові лікар в середньому заробляє 200 євро

Представники Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради сьогодні, 9 червня, зустрілися із австрійською делегацією мерів міст та депутатів місцевих рад.

Львівщину представляли заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій, начальник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин, начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону Львівської облради Тарас Возняк, депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Австрійська делегація перебуває з візитом в Україні з 7 по 13 червня. У програмі австрійців – відвідини Києва, Львова, Івано-Франківська, Чернівців та Тернополя.

Начальник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин розповів австрійцям про інвестиційну привабливість Львівщини, яка має переваги прикордонного регіону з розвинутою транспортною, рекреаційною інфраструктурою. Натомість австрійських гостей найбільше цікавили реалії, в яких живе місцеве самоврядування в Україні. Чи є воно фінансово самостійним? Яким чином фінансується медицина та освіта, наскільки останння є корумпованою? Цікавили австрійців й стан та перспективи сільського господарства в Україні.

Прадставники місцевої влади Львівщини не стали приховувати реальний стан справ. Так, зокрема, Лев Захарчишин розповів, що в медицині Львівщина має гарних спеціалістів, однак медичне обладнання на середньому рівні, а зарплата лікарів в середньому становить 200 євро. Австрійці були здивовані рівнем оплати українських лікарів, почуте в них викликало сміх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ