Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти учасників АТО із Тернопільщини повернулися з відпочинку у Хорватії

Тернопільська ОДА
Тернопільська ОДА
Тернопільська ОДА
Тернопільська ОДА
Тернопільська ОДА
Тернопільська ОДА
1/3
45 дітей учасників АТО з Тернопільщини повернулися з відпочинку у Республіці Хорватія. Тривала поїздка 12 днів. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА.

Діти відвідали м. Старі Град на острові Хвар. Насиченою та різноманітною була культурна програма. Зокрема, діти побували у м. Загреб, де поклали вінки до пам’ятника Т.Шевченку на Українській вулиці під час урочистостей з святкування Дня Конституції України.

Також  у м.. Славонський Брод взяли участь у відкритті виставки «Донбас: війна і мир» та представили концертну програму з місцевою українською громадою.

Супроводжували дітей досвідченні педагоги, лікарі, вчитель фізкультури.

«Поїздку вдалося організувати завдяки співпраці з нашими іноземними парнерами, зокрема завдяки Надзвичайному і Повноважному Послу України в Республіці Хорватія Олександру Левченку. Фінансову підтримку проекту надала Бродсько-посавська жупанія Республіки Хорватія. Загалом, за сприяння Міністерства закордонних справ України та з ініціативи голови ОДА Степана  Барни протягом 2015 – 2016 років реалізовано низку гуманітарних проектів спільно із партнерами області з іноземних країн. Протягом двох років Хорватію відвідали 90 дітей учасників АТО», - розповіла в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу ОДА Наталя Зарицька.

За її словами, такі проекти в області втілюватимуть і надалі.  Налагоджуються контакти з іншими країнами. Зокрема, з Республікою Польща, Литовською Республікою, Аджарською автономною Республікою (Грузія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ