Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Доля Писарчука - це питання партконференцiї – Василь Горбаль

Доля Петра Писарчука - це питання партконференцiї. Про це голова Львівської ОДА Василь Горбаль заявив в інтерн’ю газеті «Експрес» (від 25 листопада), відповідаючи на запитання журналіста «Хто, на вашу думку, мав би пiти у вiдставку за такими (поганими) результатами партiї на мiсцевих виборах – ви чи Петро Писарчук?

«Менi здається, що питання результатiв виборчої кампанiї i прiзвища голови облдержадмiнiстрацiї - це дещо рiзнi речi. Навiть якщо б хтось хотiв, щоб усе це було пов'язано. Стосовно Петра Iвановича, який свого часу влився у партiйну органiзацiю,

то його доля – питання партконференцiї. Вона узагальнить усi думки. I що було зроблено так, i що - не так. I кого треба пiдсилити, i де провести ротацiї», - зауважив Горбаль.

Що ж стосується пояснень Петра Писарчука причин поразки Партії регіонів на місцевих виборах на Галичині, тим що партiя робила щось неправильно, то Василь Горбаль прокоментува це так: «Оцiнки Петра Iвановича -- це його особистi оцiнки. Звичайно, вони складаються також i з його емоцiй, пов'язаних iз виборами у мiстi Львовi зокрема. Це такий комплекс оцiнок, а також комплекс оцiнок iз тих кадрових рекомендацiй, якi давала партiйна органiзацiя щодо виконавчої гiлки влади. Звичайно, у багатьох речах складно говорити про повноту влади з огляду на консолiдовану вiдповiдальнiсть мiсцевого самоврядування i виконавчої гiлки влади за вирiшення соцiально-економiчних проблем в областi. Звичайно, було багато речей, якi не вдалося до кiнця зробити з огляду на короткий термiн. Були якiсь помилки, але це, скажемо так, мої особистi вiдчуття. Я розумiю, де зробив помилки, я їх буду виправляти. Десь потрiбно зробити кадровi ротацiї. Але це не означає, що займатимусь самолiнчуванням».

Він також запевнив, що стосунки з Писарчуком у них зовсім не напружені, а в обласній партійній організації боротьба за владу не ведеться.

«Можливо, вiдкрию секрет – я свого часу мiг без труднощiв очолити обласну партiйну органiзацiю. Ви знаєте, що в бiльшостi областей рiшеннями президiї партiї обласнi осередки очолили голови облдержадмiнiстрацiй. Я, з огляду на притаманну менi властивiсть iти на компромiси i змiцнювати команду, запропонував вищому керiвництву партiї таких речей не робити. Це була моя особиста позицiя. Звичайно, з Петром Iвановичем ми рiзнi. Але це не заважає нам спiлкуватися. З Петром Iвановичем нас єднає те, що сьогоднi ми обоє перебуваємо у Партiї регiонiв, вiн -- iз 2004 року. Вiн керує обласною органiзацiєю, я керував столичною мiською. Розумiю, що це непросто -- керувати регiональною парторганiзацiєю. Хоча хочу вiрити, що точок дотику в нас є значно бiльше, анiж розходжень», - запевнив Василь Горбаль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ