Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Фесенко: Ситуація з Roshen - це тільки квіточки

Перевірки якості продукції української корпорації Roshen і обмеження імпорту цієї продукції на російський ринок є сигналом іншим українським підприємцям.

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенко під час засідання "круглого столу" в Києві.

«Це (дії російської сторони стосовно імпорту української продукції - Ред.) не так економічна, скільки політична мотивація. І те, що зараз ми бачимо - це квіточки, а ягідки нас можуть очікувати після саміту у Вільнюсі з грудня. Таким чином Росія дала зрозуміти іншим олігархам в Україні, що може статися з їхнім бізнесом, якщо вони не змінять своєї позиції щодо євроінтеграції», - зазначив Фесенко.

За його словами, санкції щодо української кондитерської продукції - це тільки початок торгових війн.

У свою чергу виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко припустив, що Україні треба готуватися до того, що такі санкції можуть бути запроваджені і стосовно інших товарів, передусім агропродукції.

«Росіяни починають переглядати фітосанітарні норми. Сирні війни та кондитерка - це невеликий удар порівняно з тим, який може бути завданий агропрому в разі прийняття нових норм з боку Росії», - сказав експерт.

Нагадаємо, Росспоживнагляд ввів заборону на постачання до Росії продукції української кондитерської компанії Roshen.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ