Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Філатов склав присягу міського голови Дніпропетровська

Сьогодні, 27 листопада, на першій сесії сьомого скликання Дніпропетровської міської ради новообраний міський голова Борис Філатов склав присягу.

Як передає кореспондент УНІАН, присягу також прийняли всі 64 депутати міськради обрані на місцевих виборах 25 жовтня.

Голова Дніпропетровської міської виборчої комісії Валентина Панкуліч вручила Філатову посвідчення міського голови. Сесійна зала міськради була вщент заповнена людьми, гімн України виконував наживо духовий оркестр.

Водночас, депутат від фракції “Самопоміч” Артем Хмельников заявив, що сесія і підписані мером рішення будуть нелегітимними, оскільки Верховна Рада не проголосувала за складення Філатовим мандату депутата ВР.

Хмельников заявив, що його фракція на знак протесту покидає сесійну залу. В залі пролунали вигуки “Ганьба!” та “Філатов!”.

Сам міський голова заявив журналістам, що згідно із законом він написав заяву про складення мандату депутата ВР кілька днів тому і питання в тому, чому Верховна Рада не ухвалила рішення по цій заяві.

У ході сесії оголошено перерву до наступного тижня.

Як повідомляв УНІАН, позафракційний народний депутат, кандидат від партії "Всеукраїнське об`єднання патріотів - УКРОП" Борис Філатов переміг у другому турі виборів міського голови Дніпропетровська 15 листопада. За нього проголосували 184 тис. 874 виборці. Його опонент – представник "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул отримав підтримку 158 тис. 752 виборців.

Філатов написав заяву про складення повноважень народного депутата.

26 листопада Верховна Рада України не підтримала проект постанови про дострокове припинення його повноважень. За це рішення проголосували лише 207 народних депутатів із 316, зареєстрованих у сесійній залі.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ