Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Хіміки закликають МЕРТ уникати прийняття необґрунтованих рішень

Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) необхідно розмежовувати необхідність введення мит для карбамідоформальдегідного концентрату (КФК) і карбамідоформальдегідних смол (КФС), оскільки перше є сировиною, а друге – кінцевим продуктом. Про це заявив директор ТОВ «Поліком» (смт Брошнiв Осада, Iвано-Франкiвська обл.) Володимир Курганський.

«Мінекономрозвитку повинно уникати прийняття необґрунтованих рішень у процесі антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну карбамідоформальдегідної продукції з РФ», – додав він.

Крім того, Курганський зазначив, що Міністерство зареєструвало його підприємство учасником антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну КФК і КФС з Російської Федерації, а також попросило повідомити свою позицію з даного питання. В рамках даного розслідування розглядається прохання ТОВ «КарпатСмоли» про підвищення мит на КФК і КФС, які імпортуються з Росії для потреб українських підприємств.

Хімік звернув увагу на той факт, що в рамках розслідування безпідставно об'єднана й узагальнена інформація щодо обсягів, вартості, суб'єктів і умов поставок з РФ на вітчизняний ринок КФК і КФС, що ставить під сумнів коректність усіх розрахунків і отриманих в результаті висновків.

«Не дивлячись на віднесення КФК і КФС до одного коду товарів згідно з УКТ ЗЕД, зазначені продукти не є різновидами одного товару і не є взаємозамінними з точки зору споживача. Зазначені товари мають різні фізичні характеристики, призначення, застосування і фактично є продуктами різних етапів виробництва. Так , КФК є основною сировиною для виробництва КФС і не може служити клеючим агентом (полімером) при виробництві деревостружкових плит, деревинно-волокнистих плит, фанери, столярних виробів, меблів тощо», – підсумував він.

Основними виробниками КФС (і МКФС) в Україні є ТОВ «Карпатсмоли» (виробляє КФС з власної сировини, раніше підприємство також купувало КФК в Росії), ТДВ «Перечинський лісохімічний комбінат», ПП «Хімпостачальник», ТОВ «Поліком» (на виробничих потужностях ТОВ «Живиця Плюс»), ТОВ «Свиспан Лімітед», ПрАТ «Коростенський завод МДФ» і ТОВ «НВП «Зоря».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ