Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Інститут міста» започатковує новий проект щодо створення стратегії розвитку для Сихова

«Інститут міста» започатковує новий проект щодо створення стратегії розвитку для Сихова. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

КУ «Інститут міста» започатковує проект «План дії для зміцнення громад». Проект фінансується Посольством Великої Британії в Україні в рамках проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні», який виконує Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «ОПОРА» у співпраці з КУ «Інститут міста». Реалізовуватимуть проект у мікрогромаді Сихова.

Проект має п’ять головних етапів:

  • проведення та аналіз даних соціологічного дослідження серед 600 осіб, які проживають в Сихівському районі Львова;
  • проведення навчання для громадських активістів для підвищення їхніх компетенцій у сфері належного врядування, місцевого самоврядування, стратегічного планування, публічного та проектного менеджменту; створення Стратегії розвитку мікрогромади Сихова із залученням усіх зацікавлених сторін;
  • створення ескізного проекту громадського простору спільно із зацікавленими сторонами;
  • створення дорожньої карти щодо активізації мешканців міста для сталого демократичного розвитку громад;
  • презентації дорожньої карти серед інших громад міста Львова та міст України в цілому.

Анастасія Лепуга, заступник директора КУ «Інститут міста», зазначає, що за результатами довготривалої роботи з локальними громадами міста в рамках проекту «Громади в дії», команда «Інституту міста» вирішила продовжити працювати в напрямку активізації таких середовищ.

«Саме тому ми анонсуємо новий проект, який має на меті глибинну роботу з мешканцями громади та напрацювання конкретного документу, який буде включати основні напрямки розвитку громади на певний період.

Цей проект є унікальним, адже його цільовою аудиторією є мешканці однієї локальної громади конкретного міста. Напрацювання в рамках проекту дозволять місцевій владі оцінити справжню додану вартість зусиль активістів, які працюють задля реалізації проектів на території конкретної локальної громади у місті, і проаналізувати, як такі ініціативи впливають на загальну ситуацію у Львові. Звісно, результати проекту будуть позитивно впливати на якісну комунікацію між владою та громадою міста», - розповіла Анастасія Лепуга.

«За результатами попередньої роботи з громадами нашого міста, ми добре проаналізували потенціал кожної із них, зокрема до творення загального бачення розвитку громади, району. Тому головними акторами цього проекту стала громада Сихова, яка одна із перших подавала запити щодо створення єдиного документу, який засвідчує стратегічні цілі та інструменти перетворення та зміни їхньої громади. Зараз ми маємо можливість спілкуватися із активним середовищем цієї мікрогромади, це - громадські організації, активні мешканці, бізнес та місцева влада. Ми впевнені, що результат цього проекту можна буде презентувати серед громад нашого міста, аби спонукати до творення схожих ініціатив для них», - додає менеджер КУ «Інститут міста» Максим Терлецький.

Зауважимо, що вже з 19 липня відкрито реєстрацію на серію тренінгів в рамках цього проекту. Тому, кожен сихівчанин (-ка), який (-ка) хоче більше дізнатися про місцеве самоврядування, стратегічне планування, публічний та проектний менеджмент, може реєструватися на навчання. Навчання є безкоштовним.

Учасниками можуть стати активні мешканці Сихівського району, які готові змінювати свій простір. Період навчань: з 27.07 до 9.08. Усі навчання будуть проходити в приміщеннях у Сихівському районі.

Серія тренінгів має на меті підвищити рівень знань активістів у сфері належного врядування, місцевого самоврядування, стратегічного планування, публічного та проектного менеджменту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ