Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Костюк побував у Брюсселі

26 листопада голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк взяв участь у Конференції «Східне партнерство-культурний проект» у м. Брюсселі (Королівство Бельгія). Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Захід відбувся за ініціативи Дому Східної Польщі у рамках заходів, започаткованих під час польського головування у Раді ЄС. Тоді 16 воєводств Республіки Польщі спільно з Комітетом регіонів ініціювали проведення конференції з питань Східного партнерства.

Під час зустрічі у Брюсселі Михайло Костюк взяв участь в обговоренні політики Європейського Союзу щодо країн, на які поширюється Східне партнерство, а також позиції Республіки Польща у цьому контексті. Керівник області, презентуючи Львівщину, розповів про її економічний, науковий та культурний потенціал. Окрім цього він також вніс ряд пропозицій щодо проектів, які можуть бути спільно реалізовані на теренах Львівщини, зокрема, у галузях охорони культурної спадщини та розвитку карпатського регіону.

Голова облдержадміністрації запросив учасників конференції, в рамках Львівського Міжнародного економічного форуму, обговорити на окремій секції економічну співпрацю країн-учасниць Східного партнерства з Євросоюзом, їх найважливіші питання та проблеми розвитку. Також Михайло Костюк запропонував провести на теренах області у 2013 році Конгрес культури Східного партнерства, в рамках якого організувати Міжнародну конференцію щодо особливостей збереження культурної спадщини Європи.

Довідка.

Східне партнерство — політика Європейського Союзу (ЄС), що має на меті зміцнення стосунків зі східними сусідами ЄС і є продовженням східного напрямку існуючої Європейської політики сусідства.

Європейська політика сусідства (далі – ЄПС) реалізується Європейським Союзом з 2004 року. Згідно з вихідною концепцією ЄПС, її основною метою було створення передумов для посилення відносин розширеного ЄС зі своїми сусідами і створення навколо Євросоюзу зони стабільності, безпеки і процвітання.

Сьогодні ЄПС розповсюджується на 16 країн-партнерів регіонів Східної Європи, Північної Африки та Близького Сходу. Основними інструментами ЄПС є плани дій, які укладені з 12 країнами, серед яких була і Україна.

Ініціатива «Східне партнерство», започаткована у травні 2009 р., стала східноєвропейським виміром політики сусідства ЄС по відношенню до шести країн (Україна, Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ