Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада створила комісію з питань дотримання земельного законодавства в Малехові

На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради було створено тимчасову комісію з питань дотримання земельного законодавства у області. При цьому редакційна рада відхилила рішення запропоноване «Свободою», і взяли за основу проект рішення міжфракційного об’єднання «Наша Україна».
Зокрема, рішенням було рекомендовано Львівському аграрному Університету, Малехівській сільській раді та Жовківській РДА вжити заходів щодо накладення заборони вчинення будь-яких дій стосовно земельних ділянок які перебувають у користуванні науково-дослідних господарств та закладів освіти. Також було рекомендовано прокурору Львівської області Олексію Баганцю звернутися з позовом до суду в інтересах держави в особі Аграрного університету про забезпечення позову шляхом накладення заборон вчиняти дії, спрямовані на розпорядження земельними ділянками нащо знаходяться у постійному користуванні університету.
Крім того, ГУ Держкомзему області (Д. Завтуру) призупинити будь-які дії на вилучення з користування та надання у власність земельних ділянок університету у межах Малехівської сільради. Вказати начальнику управління з контролю за використанням та охороною земель у Львівській області С. Меньку на втрату контролю і самоусунення від процесів використання. Доручено провести перевірку діяльності підприємства «Земсервіс» щодо відповідності його діяльності ліцензійним умовам та вимогам.
Управлінню з контролю за використанням та охороною земель (С.Меньку) у тижневий термін здійснити перевірку рішень, пов’язаних із наданням земельних ділянок на території Малехівської сільської ради;
Органам державної виконавчої влади та профільним науково-дослідним інститутам розробити проект змін меж населеного пункту села Малехів на основі генплану для затвердження на сесії Львівської облради. Підтримати касаційну скаргу Малехівської сільської ради на ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду. Начальнику головного управління ГУ МВСУ у Львівській області Василю Пісному, начальнику управління СБУ у Львівській області Анатолію Матіосу провести всебічну перевірку обставин, пов’язаних з припиненням права постійного користування ДП «Дублянський» та надання земельних ділянок громадянам України на дотримання процедури, передбаченої чинним земельним законодавством.
Звернутися до Вищої ради юстиції, Вищої ради судді України, комітету ВРУ з питань правосуддя з вимогою провести перевірку і з’ясувати відповідність займаним посадам суддів Львівської області, зокрема судді Бродівського районного суду Бородійчук та судді Жовківського районного суду Микули, а також судді Мірчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ