Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр МНС закликає губернаторів не допустити НС через різке похолодання

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога направив головам Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій лист з проханням вжити необхідних запобіжних заходів для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та аварій, пов'язаних із низькими температурами, на системах життєзабезпечення (енерго-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення), важливих об'єктах господарського комплексу, а також для забезпечення безперебійного транспортного сполучення з населеними пунктами, повідомила прес-служба МНС.

Міністр також попросив забезпечити готовність інженерної, спеціальної техніки, пересувних електростанцій, пунктів управління, життєзабезпечення та обігріву для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

За прогнозом Українського Гідрометцентру МНС, в найближчі 10 діб в Україні очікується дуже холодна, переважно без опадів погода. Зокрема 1-5 лютого мінімальна температура повітря у східних, центральних та північних областях знижуватиметься вночі до -29…-33°С, досягаючи рівнів стихійного гідрометеорологічного явища.

28-31 січня прогнозується температура вночі -17-23°С, вдень -11…-16°С. У східних областях та на півночі Лівобережжя очікується температура вночі -23…-29°С, вдень -17…-23°С.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ