Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Кримінал

На Хмельниччині посадовці міськради розтратили 745 тис. грн із спецфонду

Протягом кількох років працівники одного з управлінь нарахували та виплатили премії своїм бухгалтерам за рахунок коштів спеціального фонду дошкільних навчальних закладів міста. Відкрито кримінальне провадження, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Хмельницькій області при проведенні заходів щодо контролю за дотриманням законодавства у бюджетній сфері виявили ряд порушень з боку посадових осіб управління освіти міськради.

Протягом кількох років посадовці управління нараховували та виплачували премії за рахунок коштів спеціального фонду дошкільних навчальних закладів міста. Працівники, що отримали гроші, не є штатними співробітниками цих закладів та не надавали освітніх послуг шляхом укладення трудових та цивільно-правових договорів. Відтак ці люди не мали права на отримання грошей.

Попередня сума збитків становить 745 тисяч гривень.

Прокуратурою Хмельницької області відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем.

Санкція ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ