Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині на єврейському кладовищі створять Меморіально-музейний парк

Самбірська міська рада та "Друзі Самбірського єврейського кладовища" (Канада) погодили Концепцію архітектурного плану для створення Меморіально-музейного парку в м. Самбір на старовинному єврейському кладовищі, повідомив власкор Гал-інфо у Самбірському районі.

Під час презентації  та обговорення Концепції в присутності депутатів міської ради, представників громадських організацій, мешканців міста, міська рада та організація  "Друзі Самбірського єврейського кладовища" отримали конструктивні пропозиції щодо подальшого  вдосконалення Концепції, які вони розглянуть в співпраці між собою та приймають представлений варіант Концепціі за основу з метою її вдосконалення.

Протокол обговорення підписали Самбірській міський голова Юрій Гамар та Президент організації "Друзі Самбірського єврейського кладовища" Марк Фрайман.

Слід зазначити, що дискусії навколо облаштування єврейського цвинтаря у Самборі тривають понад півтора десятка років. Річ у тім, що в роки Другої світової війни фашисти розстрілювали там окрім євреїв людей інших національностей. За свідчення старожилів тут розстріляли кілька десятків упівців, ромів, росіян та інших. На місці розстрілу встановлено три могили із освяченими хрестами,які й є основним каменем спотикання до порозуміння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ