Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині Патріарх Філарет освятив пам'ятник новітнім Героям

Вчора, 13 вересня, у селі Карачинів Яворівського району урочисто відкрили та освятили пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, Героям АТО та героям у визвольних змаганнях з Московією, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Освятили пам’ятник Його святість Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП, Високопреосвященний Димитрій, Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП, Високопреосвященний Ігор, Архієпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

"Коли ми дивимось на хрест, то згадуємо, що на ньому був розп’ятий Господь Ісус Христос. Тоді вороги думали, що вони перемогли Господа, але він Воскрес і це нагадує нам і нашу історію. Агресор думав, що він може перемогти українську державу і знищити нашу свободу і знову надіти на нас ярмо. Але ці Герої довели, що Україну агресор ніколи не переможе. І, освячуючи цей хрест, ми повинні думати про те, що невдовзі святкуватимемо перемогу над ворогом так само, як послідовники Ісуса раділи, коли побачили Його Воскреслим. Будемо дякувати Богові, що він укріпляє віру у наших серцях, віру у перемогу", - налогосив Святійший Патріарх Київської і всієї Руси-України Філарет.

Участь в урочистому відкритті також взяли заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, Голова Яворівської районної державної адміністрації Орест Хлян, учасники Революції Гідності та бійці АТО, 80-та окрема десантно-штурмова бригада, духівництво, місцеві мешканці та громадськість. 

Памятний знак споруджений за кошти мешканців сіл Вороців, Карачинів, Солуки, місцевих доброчинців та учасників АТО. 

Своє бачення пам'ятного знаку запропонував скульптор Олег Боньковський. Відтак, цей хрест - уособлення страждання України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ