Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ перевірятиме кандидатів до Верховного Суду України

Як повідомили в прес-службі НАБУ, національне антикорупційне бюро України долучиться до процедури відбору суддів до нового Верховного Суду України.

Зокрема, НАБУ оцінюватиме претендентів на наявність корупційних ризиків. Про таке 9 листопада домовилися директор Бюро Артем Ситник та голова Вищої кваліфікаційної комісії  суддів (ВККСУ) Сергій Козьяков, обговорючи деталі співпраці у цій царині.

«НАБУ як правоохоронний орган, який виконує також аналітичну функцію, братиме активну участь в процесі формування Верховного Суду України. Ми підписали Меморандум з Вищою кваліфікаційною комісією суддів – тож будемо використовувати свої можливості для того, щоб максимально вивчити кандидатів і не допустити проникнення у нову судову владу людей з корупційними ризиками», — зазначив директор Бюро.

Нагадуємо, що 7 листопада ВККСУ оголосила конкурс на 120 посад суддів у новому Верховному Суді України. Із них 30 посад — у Касаційному адміністративному суді, 30 – у Касаційному господарському суді, 30 – у Касаційному кримінальному суді і ще 30 – у Касаційному цивільному суді.

Відповідно до змін до Конституції в частині правосуддя, які набули чинності 30 вересня 2016 року, вищим судом України має стати створений заново Верховний Суд  у складі не більше, ніж 200 суддів. Натомість Вищий господарський, Вищий адміністративний та Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ — ліквідуються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ