Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

НАБУ розслідує виведення з "Укрнафти" 7,7 млрд грн через компанії Коломойського

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) з вересня веде розслідування відносно дебіторської заборгованості компанії "Укрнафта" у розмірі 7,745 млрд гривень, яка була сформована низкою приватних компаній в 2015 році за договорами про продаж нафти. Компанії пов'язані з міноритарним співвласником "Укрнафти" олігархом Ігорем Коломойським.

Відомості за даним фактом були внесені НАБУ в Єдиний реєстр досудових розслідувань 19 вересня, свідчить інформація у визначеннях Солом'янського районного суду Києва від 11 жовтня.

Мова йде про дебіторську заборгованість за відвантажену за результатами аукціонів у березні-жовтні 2015 року сиру нафту на адресу ряду ТОВ (товариств з обмеженою відповідальністю): "Галнафта", "Техтрейд Груп", "Гарант-УТН", "ТД Прикарпаттянафтотрейд" і "Котлас". Всі вони зареєстровані в Харкові та пов'язані з групою "Приват" Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Слідство вважає, що посадові особи цих компаній шляхом змови з посадовими особами "Укрнафти", "Укртатнафти" і "НПК-Галичина" (Дрогобицький НПЗ) заволоділи нафтою на суму 7,75 млрд грн.

Відзначимо, що раніше "Укрнафта" повідомила, чточерез просить суд стягнути 7,587 млрд гривень заборгованості з шести ТОВ. серед яких "Прикарпатьенефтетрейд", "Котлас", "Техтрейд груп", "Галнафта", "Гарант-УТН".

За матеріалами:DT.UA 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ