Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нацрада оштрафувала «Громадське радіо» за недотримання квот на українські пісні

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на сьогоднішньому засіданні прийняла рішення покарати «Громадське радіо» за недотримання квот на українські пісні в ефірі, - Телекритика.

Як повідомили в прес-службі регулятора, згідно із законодавством, радійники в перший рік вступу в силу закону про квоти в радіоефірі повинні забезпечувати частку пісень українською мовою в обсязі не менше 25% загального обсягу пісень протягом доби і не менше 25% загального обсягу пісень, поширених в кожному проміжку часу між 07:00 і 14:00 і між 15:00 і 22:00.

Однак перевірка Нацради, проведена на початку квітня, зафіксувала порушення цих норм. Так, в ефірі радіостанції в проміжок часу з 15:00-22:00 частка україномовних пісень склала 0%. Як уточнив на засіданні голова регулятора Юрій Артеменко, в цей проміжок часу транслювалися лише три пісні російською мовою.

Ще одне порушення - зменшення обсягу підбору пісень: за ліцензією він має становити 5,1 годин, а фактично становить 4,22.

Представник «Громадського радіо» визнав помилку. "Ми вже вжили заходів. І хоча ми - інформаційне радіо, вже ставимо кожну годину по одній-дві пісні українською мовою, щоб таких помилок більше не було", - зазначив представник «Громадського радіо».

Згідно з рішенням Нацради, радіостанція повинна сплатити штраф 5% від загального розміру ліцензійного збору, тобто трохи більше 1,75 тис. грн.

Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ