Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Німеччина виділила 1 млн євро на ремонт спортзалів у львівських школах

«Український фонд соціальних інвестицій» розпочав свій проект у Львові. За підтримки фонду відбувся конкурс, в якому 7 шкіл Львова отримали можливість провести капітальний ремонт своїх спортивних приміщень за спонсорські кошти. На цей проект уряд Німеччини виділив 1 млн євро. Про це сьогодні, 16 листопада, під час брифінгу повідомив директор київського бюро банку KfW Хайко Яннерманн.

«Ми взялися за цей проект, тому що коли дитина займається спортом, в неї нема часу на дурниці, такі як комп’ютерні ігри. Спорт – це теж виховання»,– пояснив він.

Ремонтні роботи розпочнуться на початку січня, коли всі необхідні формальності будуть завершені, і проведення робіт не заважатиме навчальному процесу в школах. Вони триватимуть до кінця 2012 року. Окрім Львова такий проект здійснили також у Києві.

«Кошториси проектів ремонту спортзалів нині знаходяться в експертизі. Після експертизи й розпочнуться роботи. Ремонт в деяких школах плануємо завершити до ЄВРО –2012»,– розповів Директор львівського регіонального представництва «Український фонд соціальних інвестицій» Сергій Шигірт.

Він додав, що в спортивних залах проводитимуть капітальний ремонт, що включатиме зовнішнє утеплення стін, заміну вікон, ремонт підлоги, ремонт роздягалень та туалетів. «Ремонт буде глобальним. Школа б сама не змогла зробити такий ремонт»,– зазначив він.

У відборі шкіл взяли участь 30 навчальних закладів. Відібрали 22 навчальних заклади. Після того навчальні заклади мали подати ще свої пропозиції та необхідні документи. В результаті конкурсна комісія «Українського фонду соціальних інвестицій» відібрала 7 навчальних закладів(CЗШ № 2 Франківського району, СЗШ №54 Шевченківського району,СЗШ № 29 Личаківського району, СЗШ № 30 Шевченківського району, СЗШ № 73 Сихівського району,СЗШ № 43 Шевченківського району, гімназія «Євшан»),що й стали переможцями.

Головна умова, яка ставилася перед учасниками конкурсу – частину коштів мають зібрати громади школи, їх вклад має складати 10% від загального кошторису робіт.

Довідка:

Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є неприбутковою організацією, що створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій (Постанова Кабінету Міністрів України від 28.04.2000 №740).

Аналогічні фонди працюють у багатьох країнах світу. Перший фонд соціальних інвестицій був створений на початку 80-х років 20 ст. у Болівії. Сьогодні такі фонди успішно працюють у більш ніж 60 країнах світу.

Ідея заснування фонду соціальних інвестицій в Україні виникла ще в 1998 році. Фахівці Мінпраці, Мінекономіки, Мін’юсту, Кабміну, Адміністрації Президента України, Верховної Ради України спільно з експертами Світового банку розробили концепцію діяльності УФСІ.

Згідно Постанови Кабміну від 28.04.2000 №740, діяльність УФСІ може фінансуватися за рахунок коштів донорів, благодійних внесків та інших джерел, не заборонених законодавством України.

Донорами УФСІ у різні роки був Світовий банк, Уряд Великої Британії (DFID), Уряд Швеції (Sida), Уряд Японії (JSDF), Уряд Німеччини (KfW), Фонд імені Чарльза Стюарта Мотта, Канадське агентство міжнародного розвитку, Міжнародний фонд «Відродження», Програма розвитку ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ