Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новокалинівської громада єдина в області у якої реверсна дотація

За результатами першого півріччя, бюджет Новокалинівської об’єднаної територіальної громади перевиконано на 2 мільйони 500 тисяч гривень. Ці кошти буде спрямовано на розвиток території об’єднання.

«Також громада отримала 3 мільйони 306 тисяч гривень від Міністерства регіонального розвитку України і виграла 5 проектів співфінансування у Львівській обласній раді, зокрема, екологічний проект на придбання сміттєвоза - 1 мільйон 200 тисяч гривень. Якщо іншим громадам потрібні мільйонні дотації, то у нас надходження перевищують видатки і за результатами року ми повертаємо до державного бюджету  218 тис. грн.», - повідомив Гал-інфо голова Новокалинівської ОТГ Богдан Юзвяк.

Такі кошти дозволяють розвивати територіальну громаду. У цьому році впроваджуються проекти у кожному селі, які входять у громаду. Зокрема, вже відкрили два ФАПи у найвіддаленіших селах – Великій Білині і Малій Білині, приступають до реконструкції приміщення адміністративного будинку у селі Годиня, де буде створено велику лікарську амбулаторію з денним стаціонаром. Також у планах  реконструкція школи у Корналовичах та створення ДНЗ на 25 дітей. Окрім цього, уже відкрили дитячий садок у селі Калинів, а у двох населених пунктах до кінця року проведуть вуличне освітлення.

«Нашим принциповим рішенням було, аби більша частина коштів йшла на розвиток об’єктів у селах, а не в місті Новий Калинів. Оскільки саме  це дозволить швидше розпочати розвиток усієї території та отримувати  більше коштів для подальшої розбудови. Усі села, які увійшли у громаду, уже виграли від об’єднання і почали розвиватися. Ми  розраховує на прийняття закону, який дозволить сільським радам  приєднуватися до вже існуючих ОТГ, що сприятиме розширенню громади», - зазначив Богдан Юзвяк

Цьогоріч у Львівській області ініціативу об’єднатись виявили вже 22 територіальні громади, які переконались у перевагах децентралізації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ