Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Новим генконсулом Польщі у Львові став Рафал Вольський

Новим генеральним консулом Республіки Польщі у Львові став Рафал Вольський(Rafał Wolski).

Про це PolUkr.net дізнався з офіційного твітера польського Міністерства закордонних справ.

10 березня документи на призначення Вольського були передані йому заступником міністра іноземних справ Польщі Яном Дзєдзічаком. 

Заступник міністра закордонних справ Ян Дзєдзічак зазначив, що Вольський має професійну підготовку, досвід та навички, тому рекомендується на посаду генерального консула Польщі у Львові. Новопризначений консул заявив, що “Львів – це особливе місце для кожного поляка”. “Це дуже важливе місто і для сучасної України. Львів – другий після Києва інтелектуальний та політичний центр нашого найбільшого східного сусіда. Місто, яке є дуже важливим осередком, де мешкає багато представників польської меншини”, – цитує нового консула портал Dzieje.pl.

Рафал Вольський також озвучив пріоритети своєї діяльності на новій посаді: “Адекватне представництво польської держави в прикордонному регіоні з точки зору економіки, культури та безпеки”. Він додав, що хотів би зберегти і використовувати добрі контакти з місцевими установами, щоб підтримати польську економічну присутність в регіоні і стимулювати регіональну і транскордонну співпрацю. “Ще одним пріоритетом, що я бачу, є формування і зміцнення позитивного іміджу Польщі та її консульської служби в Україні”, – сказав він.

Рафал Вольський народився в 1968 році у західній Польщі у невеличкому містечку Плєшев (Pleszew). Є сином ольштинського архітектора Болеслава Вольського (Bolesława Wolskiego), співавтора книги про історію Ольштина. Матір – Богуміла Вольська (Bogumiła Wolska). У Плєшеві закінчив початкову та вищу школу (SP 7 i I LO).

Раніше родина новопризначеного консула мешкала на території України – в околицях Житомира.

“Мої бабуся і дідусь по батьківській лінії прийшли з межі Волині і Поділля, з околиць Житомира. Дідуся, який викладав в Умані та Києві, я не знав. В часи Другої Речі Посполитої він працював на державній службі і в 1939 році був бургомістром Вишкова, що над Бугом. Помер 23 жовтня 1945 року будучи першим польським мером міста Бартошице. Моя бабуся була також освіченою людиною, і окрім рідної польської, досконало говорила як російською, і це про російську Лермонтова і Чехова, так і українською мовою”, – розповідав Рафал Вольський в інтерв’ю виданню «Dziennik Kijowski» .

Вальський є магістром історії Варшавського університету. Володіє п’ятьма іноземними мовами: англійською, німецькою, французькою, українською та російською. Віросповідання – протестант. Сімейний стан – неодружений.

Кар'єра.

1998-1999 – заступник генерального директора компанії “Polish-German Chamber of Industry and Commerce”

2000-2006 – консул, керівник торгового напрямку діяльності в Генеральному консульстві Республіки Польща в Мюнхені.

2007-2010 – Управління маршала Вармінсько-Мазурського воєводства, Директор департаменту міжнародного співробітництва та промоції.

2010-2015 – перший радник, генеральний консул Польщі у Києві

2015-2017 – заступник глави дипломатичної місії Республіки Польща в Україні

Джерело: Linkedin Profile Rafał Wolski

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ