Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Обвинувачення cтосовно екс-посадовця ДП «Електроважмаш» скеровано до суду

26 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем екс-посадовцем державного підприємства «Завод «Електроважмаш». Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Обвинувальний акт за ч.2 ст.28 («Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою»), ч.2 ст.364 («Зловживання владою або службовим становищем») Кримінального кодексу України стосовно  колишнього заступника директора заводу зі стратегії та маркетингу скерований до суду. Обвинувачений та сторона захисту ознайомилися з матеріалами досудового розслідування.

Другий підозрюваний, керівник двох комерційних підприємств, задіяних у схемі заволодіння державними коштами, оголошений в національний розшук.

Нагадуємо, детективи НАБУ викрили корупційну схему, через яку державне підприємство  «Завод «Електроважмаш» зазнало збитків на суму 37,2 млн грн. За версією слідства, це сталося через попередню змову службових осіб ДП з керівниками двох компаній із ознаками фіктивності в період 2014-2015 років. В результаті змови ДП продало електродвигун постійного струму «ПБК 380/80-2.25УХЛ4» фактично за собівартістю (1,39 млн дол США ) зазначеним компаніям, а ті, згодом перепродали його за ринковою ціною до Республіки Казахстан — за ціною 3 млн дол США. Ці дії спричинили тяжкі наслідки державним інтересам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ