Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Останнім часом у Львові зареєстровано 4 спалахи гострих кишкових інфекцій

На сьогодні у Львові зареєстровано 4 спалахи гострих кишкових інфекцій, внаслідок яких постраждало 46 осіб, з них 4 дітей до 17 років. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради із посиланням на Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України .
lviv.comments.ua

Зокрема, причиною захворювань постраждалих були порушення  технології приготування страв, недотримання  дезінфекційного режиму.

Враховуючи  літньо-осінню сезонність захворювань  гострими кишковими інфекціями, коли створюються сприятливі умови для розмноження та накопичення збудників ГКІ в навколишньому середовищі і виникає ризик епідемічних ускладнень і спалахів, необхідно  враховувати  10 «золотих правил» у профілактиці гострої кишкової інфекції

- дотримуватись  правил особистої гігієни, частіше мити  руки з милом, особливо після повернення з вулиці, перед вживанням їжі, після  відвідування туалету;

- вживати  лише кип’ячену або питну бутильовану воду, не пити сиру воду з колодязів і відкритих водойм, оскільки така вода може бути забруднена і містити збудники кишкових захворювань;

- купатись  тільки у відведених для цього місцях;

- овочі, фрукти, ягоди ретельно мити  перед вживанням;

 - в домашніх умовах дотримуватись правил гігієни при приготуванні гарячих та холодних страв, термінів придатності та умов зберігання харчових продуктів, особливо тих, що швидко псуються (у тому числі салати,  заправлені майонезом).

- сирі продукти та готову їжу  зберігати потрібно окремо;

- вибирати  безпечні  харчові  продукти;

- для обробки сирих продуктів користуватись окремими ножами та розділовими дошками;

- ретельно просмажувати або відварювати продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морські продукти;

- на кухні дотримуватись  чистоти, не накопичувати сміття та харчові відходи,

- не купувати  розрізані кавуни та дині, закриті плівкою (під  плівкою створюються  умови для скупчення бактерій);

- не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, а також готові кулінарні вироби на ринках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ