Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Половину мешканців Херсонщини непокоїть загроза російського вторгнення, – КМІС

Найбільше загроза військового вторгнення Росії на територію України турбує українців у Херсонській області, де на початку березня 2014 року відбулося короткочасне вторгнення військових без розпізнавальних знаків, які належали до російської армії. Про це повідомила асоційований науковий співробітник Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), доцент кафедри соціології НАУКМА Світлана Хутка в ефірі програми «Національний інтерес» на телеканалі БТБ.

«Загалом загроза вторгнення російського агресора непокоїть 17% населення Півдня і Сходу України. Але в Херсонській області, наприклад, це питання непокоїть 45% населення. Це та близькість сусіда з відповідними наслідками, які вони мали можливість спостерігати на власні очі, вона вплинула певним чином», - сказала Хутка.

Також за даними КМІС у Миколаївській області питання вторгнення російських військ непокоїть 36% населення, в Донецькій - 6,4%, Запорізькій - 16%, Луганській - 11%, Одеській - 20%, Харківській - 16,3%, Дніпропетровській - 17,1%.

«Безумовно є певна різниця між показниками в регіонах, але це можна пов’язати все ж таки із безпосередньо пережитим досвідом та інформаційною політикою, а не виключно з якоюсь специфічною схильністю і особливою любов’ю до Росії. Тому що коли ми перейдемо до питання ставлення до стосунків України із Росією, то абсолютно всі області говорять про те, що Україна може самостійно вирішити всі свої ключові внутрішні питання (повноваження центру і регіонів, всі питання державного устрою тощо). І це надзвичайно високий відсоток людей - 88%. Найменшим цей показник є в Луганські області - 83,4%, але насправді це дуже велика цифра», - сказала Хутка.

Аналогічний показник у Донецькій області складає 87%, у Миколаївській та Херсонській - по 92%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ