Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Поранені бійці, які прибули до Львова, зазнали мінно-вибухових травм

Учора, 18 липня, по обід до Львова прибув літак з 15 пораненими бійцями. Поранених військовослужбовців привезли до Львова з півночі АТО - це Сєвєродонецьк, Луганськ та інші «гарячі точки». Про це в коментарі Гал-інфо розповів керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (Львів) Олександр Поронюк.

«Спершу поранені бійці потрапили у польовий госпіталь, де їм надали першу медичну допомогу, потім їх відправили у Харківський госпіталь, щоб стабілізувати стан, а вже по тому військово-медичним транспортним літаком доставили у Львівський військовий госпіталь», - повідомив Олександр Поронюк.

За його словами, попередньо трьох військовослужбовців відправили в реанімацію, щоб стабілізувати їхній стан.

«Зараз поранених розподілили по клініках, і вони проходять лікування та реабілітацію», - сказав він.

Поранені з різних областей України. Наразі в госпіталь приходять волонтери і цікавляться чим можна допомогти.

«Бійці отримали поранення внаслідок мінно-вибухових травм. Це дуже важкі поранення з гнійними наслідками. Зараз бойовики використовують зброю великого калібру, вибухають снаряди, пробивають бліндажі, завдають важких травм», - сказав Поронюк.

На запитання Гал-інфо, зважаючи на загострення ситуації в зоні АТО, чи очікують у Львові ще одного літака з пораненими він відповів: «Військові медики в постійному очікуванні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ