Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про єдиний авіапростір з ЄС

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 20 липня "Про заходи щодо захисту національних інтересів України в галузі авіації", одним з пунктів якого є доручення Кабміну затвердити план заходів з підготовки до введення спільного авіаційного простору України з ЄС.

Документ містить низку інших доручень, у тому числі щодо створення на базі "Борисполя" міжнародного вузлового аеропорту, реконструкції та модернізації аеродромів, злітно-посадкових смуг, руліжних доріжок, об'єктів інфраструктури аеропортів і т.п.

Також Кабміну запропоновано вивчити питання реорганізації Державіаслужби та розробити законопроект про створення Нацкомісії з регулювання сфери транспорту.

Нагадаємо, щоб обійти перешкоду, яка блокує підписання Угоди про "відкрите небо" між Україною та ЄС, Міністерство інфраструктури вирішило підписувати відповідні угоди з кожною країною окремо.

Переговори щодо угоди про єдиний авіаційний простір між Україною та ЄС ведуться з грудня 2007 року. Угоду про "відкрите небо" парафували на Вільнюському саміті 29 листопада 2013 року. Планувалося, що незабаром угоду остаточно підпишуть, проте її відклали через неузгодженість у ЄС питання Гібралтару (зволікання з підписанням угоди пов'язане з неузгодженістю позиції Іспанії та Великобританії щодо його територіальної приналежності).

Навесні ЄС пообіцяв Україні, що угоду підпишуть цього року.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ