Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правоохоронці та громадські організації спільно шукають шляхи подолання проблеми насильства у сім’ї

Сьогодні, 10 листопада 2006 року, у Львові відбулося засідання «круглого столу» на тему «Проблеми насильства в сім'ї: причини, наслідки, шляхи подолання», якій провів Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи».

Головним завданням засідання було привернення уваги широких кіл громадськості до проблеми насильства в сім’ї та вироблення рекомендацій до Парламентських слухань, що відбудуться 21 листопада 2006 року у Верховній Раді України, а також сприяння налагодженню співпраці між державними та недержавними структурами у сфері подолання проблеми насильства в сім'ї.
«Круглий стіл» відбувся в рамках реалізації проекту «Вивчення та впровадження міжнародних стандартів прав людини при вирішенні проблеми насильства в сім'ї в Україні», підтриманого Делегацією Європейської комісії в Україні.
За інформацією Департаменту громадської безпеки МВС України, у Львівській області за вісім місяців 2006 року було поставлено на облік за вчинення насильства у сім’ї 1 574 особи. За це й же період було винесено 1 129 офіційних попереджень за вчинення насильства у сім’ї.
Щомісяця в середньому від 17-ти до 35 жінок зі Львова та області, які потерпають від насильства у сім’ї, звертаються до Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» за юридичною чи соціально-психологічною консультацією, з них 10-12 жінок, звертаються до Центру за скеруванням правоохоронних органів, бюро судово-медичної експертизи, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.
За словами заступника начальника дільничних інспекторів УМВСУ у Львівській області Василя Гутого, найбільше випадків насильства у сім’ї стається у Жовківському районі та Сихівському та Шевченківському районах Львова.
Депутат Верховної Ради України, член Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, президент міжнародного правозахисного жіночого центру «Ла Страда - Україна» Катерина Левченко у своєму виступі стосовно ролі українського законодавства у вирішенні проблеми насильства в сім'ї зазначила, що «Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» регламентує діяльність та описує повноваження різних органів виконавчої влади: Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Державної соціальної служби, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров'я, органів місцевого самоврядування. Тому його реалізація можлива виключно в ситуації успішної взаємодії зазначених структур. Але це є найбільш слабким місцем Закону».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ