Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Білорусі прибув в Україну

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув з офіційним візитом в Україну. Його літак приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль", передає УНН із посиланням на прес-службу президента Білорусі.

У прес-службі О.Лукашенка відзначили, що програмою візиту на 21 липня заплановані переговори з Президентом України Петром Порошенком, які пройдуть у форматі "один на один" і в розширеному складі.

"Глави держав обговорять розвиток політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва між Білоруссю і Україною. Основна увага буде приділена поточному стану і перспективам взаємодії в економіці, в тому числі в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Планується також погодити підходи до подальшого розвитку прикордонного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними прес-служби, однією з тем зустрічі стане "врегулювання конфлікту на сході України, у чому Білорусь бере активну участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу".

"Олександр Лукашенко і Петро Порошенко обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками з міжнародної проблематики. Очікується, що за підсумками переговорів у присутності лідерів двох країн буде підписано низку документів, які стосуються співпраці в економіці, науково-технічній галузі, а також в сферах культури і міжнаціональних відносин", - відзначили у прес-службі.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ