Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент Ізраїлю подякував Україні за комфортні умови для євреїв

Президент Ізраїлю Шимон Перес висловив подяку українському народу за те, що євреї, які проживають в Україні, мають можливість вести свій спосіб життя і розмовляти рідною мовою. Про це він сказав на зустрічі з головою Верховної Ради Володимир Литвином.

Перес повідомив, що в Ізраїлі проживає 400 тисяч вихідців з України, а також підкреслив, що Ізраїль бачить в Україні надзвичайно дружню країну.

Під час зустрічі сторони обговорили питання активізації торговельно-економічних відносин і подальшого розвитку співробітництва в культурно-гуманітарній сфері.

Особливу увагу вони приділили розширенню співробітництва у науково-технічній сфері.

Литвин зазначив, що український народ оберігає пам'ять про трагедію в Бабиному Яру і висловився за відпрацювання спільної програми вшанування 70-річниці загиблих у цій трагедії.

Під час зустрічі також порушувалося питання про виплату пенсій українцям, які постійно проживають в Ізраїлі. Литвин зазначив, що рішення цього питання, який, за його словами, має винятково економічний підтекст, стримується економічною і фінансовою кризою і всі аспекти цієї проблеми будуть додатково вивчені в контексті нинішніх реалій.

Литвин також зазначив, що історія і сучасне життя диктують нашим країнам необхідність поглиблювати відносини в усіх сферах.

Він висловив готовність української сторони продовжувати розвивати плідні партнерські міжпарламентські відносини з Ізраїлем і висловився за необхідність надання їм системного характеру.

У цьому контексті український спікер висловив думку, що важливим елементом міжпарламентського співробітництва міг би стати обмін візитами на рівні голів парламентів, і попросив передати відповідне запрошення спікеру Кнесету (парламенту Ізраїлю) Реувену Рівліну.

Перес, у свою чергу, висловив упевненість у великому майбутньому України та її здатності стати частиною нового демократичного світу, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ