Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Райрада на Львівщині просить карати власників вантажівок суворіше

Самбірська районна рада на своєму позачерговому засіданні прийняла звернення до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та голів усіх депутатських фракцій Верховної ради України. У зверненні йдеться про необхідність якомога швидшого врегулювання на законодавчому рівні питання застосування вагового контролю та відповідальності за порушення вагових меж для вантажних автомобілів. Про це повідомив власкор Гал-інфо у Самбірському районі.

Проблема перевищення тоннажу вантажного транспорту гостро стоїть не лишень у Самбірському районі.  Торік під час весняно-польових робіт завдяки активним жителям сіл вдавалося зупиняти автомобілі, вага вантажу яких перевищувала вдвічі допустимі норми. Однак, покарання за такі порушення у нашому законодавстві зовсім мізерні.

За словами голови Самбірської районної ради Віталія Кімака, «великими зусиллями ми в буквальному розумінні «вибиваємо» кошти на ремонт доріг, а недобросовісні перевізники вантажу ці дороги відразу руйнують. Адже їм дешевше заплатити мізерний штраф і зекономити кошти на перевезеннях. Цієї осені ми знову очікуємо серйозні перевантаження на автошляхах під час збирання врожаю. Тому цю проблему необхідно вирішувати на найвищому законодавчому рівні невідкладно, під час наступного пленарного засідання ВРУ, яке заплановане на середину липня».

Мова йде про підтримку ініціатив комітету транспорту Верховної Ради України, який очолює народний депутат Ярослав Дубневич. У законопроектах комітету передбачається застосування вагових комплексів, запровадження великих фінансових штрафних санкцій за порушення норм та скерування штрафів у місцеві бюджети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ