Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Скандал на Львівщині: замість дітей-сиріт в "Артеку" відпочивали діти чиновників

Прокуратура Львівщини виявила численні порушення під час перевірки забезпечення надання послуг дітям із незабезпечених сімей та дітям, які позбавлені батьківської опіки, дітям-сиротам. Як з'ясувалося, замість дітей таких категорій чиновники оздоровлювати в таборах "Артек" та " Молода гвардія" власних дітей. Результати перевірки озвучив сьогодні, 8 серпня, на колегії голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.

"У Турківському районі оздоровили 18 дітей здебільшого керівників місцевих органів влади. У цей час в районі є 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", - сказав Шемчук.

Він додав, що оздоровлення було за бюджетні кошти. Така ж ситуація була виявлено і у Бродівському районі та в місті Стрий.

Окрім того, за словами Шемчука, були випадки, коли при наявності безоплатних путівок в "Артек" вимагали частково оплатити путівку. 

Він зазначив, що в Червонограді при наявності 4 безоплатних путівок в "Артек" дитину, позбавлену батьківського піклування, змусили оплатити 20% вартості. 

"Треба ще перевірити, кому безоплатну дали", - заявив Шемчук.

В Перемишлянському районі одна дитина оздоровлювалася кілька разів.

Все це, за словами Шемчука, наслідок неналежного контролю з боку профільного управління та департаменту з питань науки, освіти, сім'ї та  молоді.

"Мені здавалося, що в Україні вже такого заповідника корупції немає, коли чиновники оздоровлювали своїх дітей", - сказав Шемчук.

Він заявив, що вже підписав подання на звільнення голови Турківської РДА та попросив правоохоронні органи та СБУ провести детальне розслідування кожного конкретного випадку та скласти протокол про корупцію.

За словами губернатора, в Турківському районі оздоровились діти начальника відділу економіки Турківської РДА, головного архітектора, керінвика управління юстиції, начальника апарату РДА, голови РДА та інші.

"Я просив би усіх більше не повторювати таких помилок. Будуть не лише кадрові рішення, але й адміністративні", - заявив Шемчук.

Він також попросив свого заступника з гуманітарних питань Ірини Романів перевірити на відповідність займані посаді працівників ЛОДА, які складали та погоджувати списки дітей на оздоровлення за бюджетні кошти.

Він також додав, що перевірять і Богдана Хруставчука, який був начальником управління.

Фото - nemyriv-rda.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ