Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спецслужби влаштували обшуки в офісі однієї з найбільших ІТ-компаній України

Співробітники СБУ прийшли з обшуками в офіс однієї з найбільших ІТ-компаній України - Luxoft в Дніпропетровську, пише галузеве видання AIN.

Напередодні в будівлі аутсорсера був заблокований цілий поверх, частина співробітників змушені були працювати з дому. Охорона була заблокована, а телефон і інтернет відключені.

Як стало відомо виданню, тих співробітників, які перебували в офісі, зібрали в приміщенні їдальні та мітинг-румі і вимагали від них доступ до серверів і роутера. Силовики також спробували вилучити у айтішників техніку.

Після 13:20 співробітників відпустили, а силовики, намагаючись отримати доступ до серверів, зламали двері серверної ломом.

До вечора компанія надала офіційний коментар щодо ситуації, в якому йдеться про те, що роботу в офісі зупинили через те, що силовики в ході розслідування електронної загрози намагалися встановити особу людини, яка надіслала підозрілий електронний лист.

"Робота деяких служб компанії Luxoft в дніпропетровському офісі була тимчасово припинена. Це було зроблено з метою співпраці з місцевими органами влади, які розслідують електронну загрозу. В даний час ми допомагаємо слідству встановити особу людини, яка надіслала підозрілий електронний лист. У той же час всі клієнт-служби продовжують працювати віддалено. Розслідування ніяк не пов'язано з роботою Luxoft в якості локального бізнесу IT-компанії", - розповів керуючий директор Luxoft Україна Віталій Нужний.

Luxoft - одна з найбільших аутсорсингових компаній України. За даними на кінець серпня, вона знаходиться на третьому місці в рейтингу найбільших розробників. У травні минулого року компанія оголосила про те, що вивезе близько 500 програмістів з України та Росії в Болгарію, Польщу і Румунію через політичні ризики.

Нагадаємо, останньою з подібних справ стали обшуки, які податкова і прокуратура проводили в харківському офісі ігрової компанії Plarium. А одною із найгучніших схожих подій був обшук в доменному реєстраторі NIC.ua - навесні співробітники СБУ вилучили сервери компанії з дата-центрів Датагруп і НетАссист по справі про сепаратистські сайти, при цьому силовики "поклали" тисячі інших сайтів Уанету, в тому числі і патріотичні.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ