Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

СТБ та Новий просять покарати за розваги у День пам’яті жертв Голодомору

Попри прохання громадськості і оголошення 26-го листопада Днем жалоби за жертвами Голодомору-геноциду українського народу, деякі українські телеканали «крутили» розважальні програми і навіть не виставили на екран заставку із запаленою свічею, як це було минулі роки. у цьому українським телеканалам дорікнув Київський осередок Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

Найбільше, на думку МНК, в цьому плані відзначилися Новий канал, в ефірі якого демонструвався «Гаррі Поттер» ,та СТБ, що крутив розважальне шоу «Х-Фактор. Революція».  Ці канали належать мільярдеру Віктору Пінчуку. А по каналу Ріната Ахметова ТРК «Україна» показували шоу «Кто хочет замуж за моего сына?».

Окрім національних, проігнорували звернення громадськості й регіональні канали, зокрема в Запоріжжі, Одесі та Луганську. Так представника Молодіжного Націоналістичного Конгресу  у м. Луганськ Дмитра Шведа, що передавав  вимоги громадськості про недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм, представники місцевого телеканалу «ІРТА», контрольованого депутатом Володимиром Ландіком, виставили на вулицю та некоректно відмовили у проханні.

Після такого представники громадських організацій пообіцяли звернутися до органів влади та до Нацради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою притягти до відповідальності керівництво телевізійних каналів за невиконання указу президента та розпоряджень Національної ради що до вшанування жертв Голодоморів.

Нагадаємо, місяць тому ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» ініціював звернення громадськості, відомих публічних осіб, політичних діячів до вітчизняних телеканалів з вимогою не пускати до ефіру розважальні програми в День пам’яті жертв Голодоморів. Подібне звернення телеканали також отримали від Оргкомітету з відзначення дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні та самої Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ